onsdag 3 november 2010

Ny tecknad serie om katter

Boktitel: Mjau! (del 1)

Författare: Natalia Batista
Jag valde att läsa denna bok för att jag blev nyfiken efter att flera har frågat efter den, då den finns med i Barnbokskatalogen på sidan 22 (och även på baksidan om man vill var med och tävla).

Boken handlar om Matte som finner en hemlös kattunge och tar med honom hem. Han får namnet Ville och hemma hos Matte finns också Vanilj, en riktig innekatt som inte ens vet vad regn är. Detta gör att hon inte alls kan förstå varför Ville inte vill bada och är rädd för vatten. De båda kattungarna får lära känna varandra och leker så busigt så att Matte får lista ut hur hon ska kunna hålla sitt hem helt och rent genom att straffa dem på olika sätt. Ville och Vanilj tycks ändå trivas bra och leker med allt de kommer åt. Speciellt lille Ville...

Det som var bra med denna bok var att man får en rolig historia om två små katter men även tips om hur man ska göra om man själv skaffar en kattunge. Det finns också roliga test och pyssel i slutet av boken.

Det som var dåligt med denna bok var att den tog slut för snabbt.

Denna bok passar de som tycker om att läsa teckande serier och gillar katter.

Betyg: 7 av 10 busiga kattungar


Övrig information: Vi har också en ny faktabok i vårt skolbibliotek om katter som heter Lilla boken om katter som även den finns med i Barnbokskatalogen. På sidan 50 kan ni läsa mer om den.

Boktipsare: Boktokan, skolbibliotekarien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar